Søg
Close this search box.

BLS Industries

FØRENDE PRODUCENT AF VVS-PRODUKTER

Purus er et af mærkerne i BLS Industries – en koncern inden for VVS-branchen med nogle af Skandinaviens førende mærker inden for produktion af sanitetsprodukter til badeværelser, køkkener og andre krævende miljøer. De primære produktsegmenter omfatter gulvafløb, gulvrender, indendørs afløb, rør og installationsudstyr, rustfrit inventar og rustfri sanitet. Takket være en målrettet indsats inden for produktudvikling og en konsekvent strategi for nye opkøb har koncernen i dag en portefølje med flere stærke mærker.

Koncernen har en årlig omsætning på over 800 millioner SEK og beskæftiger i øjeblikket omkring 300 medarbejdere. Hovedkontoret er beliggende i Ystad.

Stærke mærker

Vores mærker inden for VVS-branchen er: JAFO, Purus, Unidrain og Trio Perfekta. Hvert mærke driver sin egen produkt- og konceptudvikling i tæt kontakt med kunder og markedet. Mærkerne er repræsenteret med salgskontorer i Sverige, Danmark, Finland, Norge og Storbritannien, men er også tilgængelige i andre dele af verden gennem vores eksportafdeling

EGEN PRODUKTION I SVERIGE

BLS Industries er en af Skandinaviens største producenter af sanitetsprodukter til badeværelser, køkkener og andre krævende miljøer, med egen produktion i Sverige.

Vores produktions-datterselskaber har omfattende erfaring og specialkompetencer inden for teknologi og produktion samt produktionsressourcer med høj kapacitet til formsprøjtning af plast, bearbejdning af rustfrit stål og overfladebehandling.

Virksomhederne fokuserer hvert år på at minimere materialeaffald, og alt affald genanvendes. Alle produktionsenheder er certificeret i henhold til kravene i ISO 9001 og ISO 14001.

YSTAD

I Ystad ligger vores produktionsenhed med sprøjtestøbning og ekstrudering af plastprodukter, samt en monteringsafdeling og centrallager. Vores produktion i Ystad har lang erfaring med koncernens produktsortiment samt hele produktionskæden og arbejder tæt sammen med brandvirksomhederne. Her behandles cirka 800 ton plast om året, og der produceres over 10.000 gulvafløb om ugen.

SMÅLANDSTENAR

I Smålandsstenar fremstiller vi vores rustfrie sortiment, rustfrie gulvafløb og render, rustfri sanitet og rustfrit inventar. Cirka 600 ton rustfrit stål bearbejdes årligt og her findes betydelig ekspertise især inden for rustfrit stålplade og skræddersyede kvalitetsprodukter til både private boliger og offentlige miljøer.

LÖNSBODA

Vores brand Trio Perfekta er placeret i Lönsboda. Selskabets primære aktivitet omfatter overfladebehandling af kobberør med trecervalt krom, som anvendes til udvendig rørinstallation, f.eks. i badeværelser. Enheden er den største producent af trecervalt forchromede kobberør i Norden, og takket være en fleksibel produktionsproces med meget høj leveringssikkerhed kan der fremstilles op til 25.000 rør om ugen.

CENTRALLAGER

BLS’s centrallager ligger i Ystad. Centrallageret forsyner koncernens salgsselskaber med varer. Lageret leverer omkring 600.000 varer om ugen. Her er mere end 3.000 produkter på lageret klar til at blive sendt afsted kort tid efter bestilling til Skandinavien og resten af verden.

Målrettede INVESTERING

BLS Industries er en familieejet organisation med dybe rødder i iværksætteri, kreativitet og innovationskraft, som er gået i arv fra generation til generation. I dag er det den tolvte generation fra familien Spånberg, der er aktiv i koncernen.

Vejen til succes

Produktet, der i høj grad har bidraget til vores succes og som er mest forbundet med koncernen, er gulvafløbet. Et produkt, der i dag er en selvfølge i ethvert hjem. I 1945 blev Sjöbo Bruk i Skåne erhvervet, og de begyndte at producere støbejernsrørdele. Ti år senere indledte den daværende administrerende direktør, Bengt Spånberg, et samarbejde med bygmester Harry Karlsson, som havde været i USA og taget det nyeste inden for moderne gulvafløb til sig. Den nye gulvafløbsidé blev døbt Purus (latin for ren).

I begyndelsen fremstillede Sjöbo Bruk Purus-gulvafløbet i støbejern, men i slutningen af 1970’erne begyndte de at producere gulvafløb i plast. Da flere varemærker blev integreret i organisationen i årenes løb, ændrede koncernen sit navn fra Purus til BLS Industries i 2015. Og Purus blev det største af BLS Industries brands.

Forretning & iværksætteRI i blodet

Vejen til den virksomhed, vi ser i dag, kan spores så langt tilbage som til 1600-tallet i Lilla Spånhult i Småland, hvor familien Spånberg har sine rødder. Flere generationer var aktive som smede og håndværkere. I begyndelsen af det 20. århundrede, under industrialismens opblomstring, grundlagde Sven Spånberg en fabriksmæssig og storskaleret produktion ved opkøbet af de to værker, Norrahammar- og Ankarsrums bruk. 

I 1910 lancerede Ankarsrums bruk sammen med Norrahammars bruk blandt andet det første emaljerede støbejernsbadekar. I en periode var badekarrene fra Ankarsrum næsten i ethvert badeværelse i det svenske velfærdssamfund. Andre storsælgere inkluderede Vikingovnen og det første elektriske komfur, der blev lanceret i 1947.

BLS Industries timeline