Søg
Close this search box.

Purus

Purus er en af Skandinaviens førende producenter af produkter til badeværelser, køkkener og andre krævende miljøer. De primære produktsegmenter omfatter gulvafløb, gulvrendesystemer, indendørs afløb, rustfrit stålinventar og rustfri sanitetsløsninger. Purus’ stærke position på den nordiske marked er et resultat af pålidelige produkter, nytænkning og god kundeservice.

VEJEN TIL SUCCES

Purus’ mest kendte produkt og det, der stærkest associeres med vores brand, er gulvafløbet, et produkt som i dag er en selvfølge i ethvert hjem. Historien om Purus’ gulvafløb begynder allerede i 1945 på Sjöbo Bruk med opkøbet af Sjöbo støberi, der i begyndelsen fremstillede støbejernsrørdele.

Ti år senere indledes et samarbejde mellem den daværende direktør, Bengt Spånberg, og bygmester Harry Karlsson. Harry havde været i USA og indarbejdet det seneste inden for den nye tids gulvafløb. Han kaldte sin idé for Purus (latin for “ren”).

I dag, 75 år senere, er Purus førende inden for produktionen af gulvafløb i Sverige. Hver uge forlader tusindvis af gulvafløb og tilbehør vores fabrikker i Ystad og Smålandsstenar, hvilket gør os til den største inden for gulvafløb i Skandinavien.

Det er noget, vi er stolte af, og vi fortsætter med at føre vores arv af innovation, funktionalitet og design ind i fremtiden.

SJÖBO BRUK

Sjöbo bruk, birthplace for Purus floor drains

Sjöbo Bruk – fødestedet for Purus’ gulvafløb.

HISTORIEN FORTSÆTTER

Entreprenørskab, kreativitet og evnen til innovation er blevet videreført fra generation til generation, og i dag er det den tolvte generation fra familien Spånberg, der er aktive i koncernen.

Lokal produktion med stor stolthed over håndværket betyder, at vi kan tilbyde et bredt udvalg til konkurrencedygtige priser og med korte transportruter. Vigtigste af alt er, at produktionen er i vores eget regi, hvilket giver os større kontrol over både kvalitet og miljørelaterede spørgsmål.

Sjöbo Bruk – fødestedet for gennembruddet med “Purus’ gulvafløb”. Se, hvordan aktiviteterne på Sjöbo Bruk så ud i 1973. En film af Kit Colfach, på opfordring af Bengt og Karin Spånberg.